Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Vi lanserar tre nya öl på Systembolaget under våren och sommaren. Först ut är Oppigårds Summer Twist och Oppigårds Slåtteröl. Dessa öl kommer ut den 3 maj. Vi kommer även att sälja dessa öl på fat till pubar och restauranger under sommaren genom vår samarbetspartner www.tomp.se. Summer Twist liknar till viss del vårens mycket populära Amarillo Spring. Men nu har amarillo humlen sällskap av Bramling Cross från England. Som bitterhumle används Pacific Gem. Alkoholstyrkan är 5,5 %. Slåtterölet kommer nu tillbaka till Sytembolagets sommarsortiment efter två års frånvaro. Ett ljust lageröl med smak av äng och citrus från humlesorterna Saaz och Cascade.

I början av juni släpper vi Peter Högströms öl Inwit. Detta öl vann Peter SM i hembryggning med 2009. Redan nästa vecka börjar vi sälja denna öl på fat. En ljus och ofiltrerad witbeer med smak av apelsinskal och korinader kombinerat med en tydlig syrlighet som kommer av jäst och den stora mängden både omältat och mältat vete.


Vi har nu levererat ut all påsköl till Systembolaget. Vi har jämfört med föregående år ökat volymen men det blev slut i förtid i alla fall. Vi ökar volymerna av påsköl lite för varje år, men samtidigt vågar vi inte öka allt för mycket då det finns risk för att all öl inte går åt. En intressant reflektion med just påskölen är att det är något som domineras av Svenska Småbryggerier. En bra tid således att prova många ölsorter.

Vår påsköl har i dagarna vunnit Svenska Ölfrämjandets påskölsprovning i både Stockholm och Skåne. Vi är naturligtvis påde stolta och tacksamma för det förtroende ni konsumenter ger oss.


Vi kan nu erbjuda er att köpa ölglas mm via vår samarbetspartner www.sejdelshoppen.se. Ölglaset är en helt ny design från Rastal i tyskland. Vi är glada att vara först ut med detta fina öldricksglas på den svenska marknaden. Våra ölprylar säljs i samarbete med sejdelshoppen.se.


Svenska Ölfrämjandets avdelningar i Stockholm och Skåne röstade fram Oppigårds Winter Ale till årets bästa svenska julöl vid deras respektive julölsprovningar i helgen som var. Gå till Systembolaget och köp din a egna flaskor och avgör själv.


Vi brygger mer Oppigårds Winter Ale till denna jul än tidigare. Vi har skruvat receptet lite grann och tycker att smakerna bättre smälter samman med det småvarma och kallskurna på julbordet. Skillnaden är att vi dragit ner lite på de mörkaste maltsorterna och beskan samtidigt som stamvörtstyrkan höjts vilket ger ett rundare öl som lättare kan kombineras med fler maträtter. De första recentionerna av julöl börjar också ramla in. Först ut tror jag är www.bkwine.com. Klicka på rubriken så kommer ni rätt. För övrigt vann ju Oppigårds Winter Ale guld på Stockholm Beer and Whisky festival i höstas igen. Men då ställdes den ju inte mot andra julöl utan mot andra ales i sin klass.


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×