Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Vi har bryggt ett nytt öl. Det heter Oppigårds Thurbo Stout. Förutom 8,7 % alkohol innehåller den bl a havreflingor, kornflingor, tysk rökmalt och humle från England. Thurbo är vår bygds historiska industriort där det fanns sulfitfabrik och sågverk fram till början av 1970-talet. Förutom det historiska anspelet signalerar Thurbo kanske också att det är ett lite starkare öl. Därför kan det komma fler i denna serie. Till att börja med finns Thurbo Stout att avsmaka för de grupper som bokat besök hos oss under hösten. Vi har också fyllt 38 fat, varav 36 kommer att säljas till restaurang från och med nu och resterande 2 fat serverar vi på Stockholm Beer och Whiskey festival. Sen har vi några pall med flaskor som vi kanske lagrar ett tag.


Vi har bryggt SMÖF lager 2012, ett fylligt och humlearomatiskt lageröl i bästa USA anda. Centennial, Simcoe och Columbus. Humle från inmäskning till lagringstank. Mjuk och behaglig beska borgar för ett drickvänligt öl även en regnig sommar. Preimär i Söderbärke under Möljan 21-22 Juli. Kommer sen ut på fat lite här å där. Med tillhörande ölunderlägg. Vidare kommer detta öl ut på Systembolaget den 1 Oktober. Artikel nr 11772-03. Själva ölfestivalen i Söderbärke är i slutet av oktober. Köp biljett redan nu om du vill vara säker på att komma in! Se smöfs egen hemsida.


Våren är fantastisk då naturen åter väcks till liv. Här ute i skogen är det alltid lika häpnadsväckande då allt det gråa byts ut till gröna färger. Och inne i bryggeriet händer det också väldigt mycket. Vi lanserar ett nytt våröl den första juni. En ljus frisk ale med mycket humle av sorterna Nugget, Chinook och Nya Zeeländsk Cascade. Den kommer att säljas i alla Systembolagets butiker. Vårt nya bryggverk är sedan en tid också i drift. Med en del smärre justeringar så verkar det fungera riktigt bra. Kortare kyltider ger som vi upplever det lite mjukare beska och lite mer humlearom. Likväl verkar det som om vi till slut fått ordning på vår nya flaskfyllningsmaskin. De sista veckorna har det funkat riktigt bra. Resultatet skall för dig som konsument vara ett öl som är fräschare ända till slutet av hållbarhetstiden. Öl skall dock så långt det går alltid förvaras mörkt och kallt.


Fatboy, Oppigårds och Akkurat presenterar stolt Fatboy Brown Ale! Vi brygger en ny Brown Ale. Den säljs exklusivt på Akkurat med realese den 4 mars. Ölet är framtaget i samarbete med rockabilly bandet Fatboy och krogen Akkurat. Fatboy rockar loss på Akkurat samma datum.

Fatboy Brown Ale är en lite mörkare ale med maltsmaker som i smakskalan kan placeras mellan knäck, farin och mörk choklad. Ölet är även humlat med ett antal amerikanska humlesorter som ger ölet en modern citruston.

Var: Akkurat Restaurang & Bar, Hornsgatan 18, Stockholm När: Söndag 4 mars klockan 20:00 Hur: Biljetter lottas ut via Fatboys facebook och hemsida

http://www.fatboy.se/ http://www.facebook.com/gofatboy http://www.oppigards.com/ http://www.akkurat.se/

fatboys pressrealese: http://www.oppigards.com/fatboy.pdf


Nu har vi ett nytt helt oförbrukat ölår framför oss. Vi startar med att lansera Oppigårds Indian Tribute (89516-03) på Systembolagets beställningssortiment. Priset är 20,90 per flaska. Minsta beställningsbar enhet är en kartong om 20 flaskor. Mer information om Indian Tribute hittar Du under rubriken Ölsorter.


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×