Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Vi brygger mer Oppigårds Winter Ale till denna jul än tidigare. Vi har skruvat receptet lite grann och tycker att smakerna bättre smälter samman med det småvarma och kallskurna på julbordet. Skillnaden är att vi dragit ner lite på de mörkaste maltsorterna och beskan samtidigt som stamvörtstyrkan höjts vilket ger ett rundare öl som lättare kan kombineras med fler maträtter. De första recentionerna av julöl börjar också ramla in. Först ut tror jag är www.bkwine.com. Klicka på rubriken så kommer ni rätt. För övrigt vann ju Oppigårds Winter Ale guld på Stockholm Beer and Whisky festival i höstas igen. Men då ställdes den ju inte mot andra julöl utan mot andra ales i sin klass.


Vi deltar denna helg på SMÖF - Söderbärke Mikro Öl Festival. Som sagt i Söderbärke. Oppigårds Pale Ale vann festivalens öltävling och därmed det åtråvärda Guldskummet. Tack alla för förtroendet.


6-8 november deltar vi på Det Goda köket i Älvsjömässan. Här har man möjlighet att prova våra ölsorter. Prover om 5 cl serveras av Golden Ale, Single Hop Ale, Winter Ale, Starkporter och Indian Tribute. Andra bryggerier att räkna med på denna mässa är Nils Oscar och Nynäshamns Ångbryggeri.


I veckan öppnade Bishops Arms i Falun. En helt ny pub efter ån på Östra Hamngatan 12. Oppigårds öl finns på kran. Det är riktigt kul att vårt öl äntligen finns kontinuerligt på fat i Dalarna. Räkna även med att andra svenska småbryggeriers öl kommer att dyka upp. Är man ölälskare och bor i eller besöker Dalarna så är detta ett riktigt lyft. Därför önskar vi Magnus med personal all lycka med den nya satsningen!


Det vanliga är att alla projekt forceras fram när semester närmar sig på sommaren. Det är samma sak på hösten att allt som måste vara klart innan snön kommer måste göras. Skillnaden är att semestern kan väljas bort mot fortsatt arbete. Med vintern kan man inte förhandla. Skönt på ett sätt. Definitivt på samma gång. Vi har valt att genomföra fler mässaktiviteter än någonsin nu under hösten, slutföra en större utbyggnation och mer öl i tankarna än tidigare. Nu skall våra nya jäs- och lagringstankar tas i drift till veckan. Samtidigt brygger vi mer Winter Ale till jul. Fram åt våren öppnar vi dörrarna för vårt nya besökscenter. Man kanske skulle vilja ha det som jägarna på bilden i vinter om man nu hade varit intresserad av jakt vill säga.


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×