Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Istället för semester så skaffade vi oss sommarjobb. Dels har vi stor framgång med Summer Ale, sista buteljeringen sker i början av augusti, dels håller vi på med utbyggnationen av bryggeriet. Som man kan se på bilden intill så är takstommen på plats ovanför våra nya jäs-och lagringstankar. Målsättningen är att byggnationerna skall stå klara till årsskiftet.

Fram tills dess kan vi tyvärr inte bedriva visningsverksamhet.

Vidare så pågår planeringen för fullt inför höstens aktiviteter. Vi har t ex redan bryggt årets första Winter Ale samtidigt som vi planerar för någon ny ölsort att presentera på Stockholm Beer & Whiskey festival i september.


Vi lanserar ett sommaröl i år också. Den kommer att finnas ute till försäljning från Juni till Augusti. Det är ett kopparfärgat öl i med mycket amerikansk Cascade humle. Fruktigt och aromatiskt till grillkvällen. Alkoholstyrkan är lagoma 5,2 procent. Säljs även i Finland. Ett annat öl som kan passa bra till varma sommardagar är vårt nya åretrunt öl Oppigårds Single Hop Ale. Lite alkoholsvagare men läskande och passar bra till sommarens lättare maträtter.


Det är något speciellt med betong. Det är definitivt. Det går inte att ändra, lagt kort ligger om man säger så. Dessutom ger det allting ett historiskt perspektiv. Om flera hundra år kan man förmodligen fortfarande se resterna av att det har varit ett bryggeri här (om nu inte farmtida generationer fortsätter). Därför är det alltid en god investering att gjuta sig fast pengarna. Säkarare placering än i madrassen alla fall.

Det ni ser på denna bild är första etappen i gjutningen av vår tillbyggnation. Här skall det stå sammanlagt 10 jäs- och lagringstankar. hitom denna gjutning blir det besökscentra som skall kunna ta emot upp till 45 personer.


Hej

Vi är nyss hemkomna från Svenska Ölfrämjandets årliga påskölsprovning i Stockholm. Vi var särskilt inbjudna där vi mottog ölsveriges finaste utmärkelse - Ölfrämjandets GuldPin. TACK!

Hur det gick i själva påskölsprovningen? Jag tror att ölfrämjandet själva vill publicera resultatet.


Det finns trender inom allt! I ölvärlden har vi under några år sett en explosion av ölsorter och smakvariationer. Många bryggerier producerar nya öl flera gånger per år. Trenden har också gått mot mer är bättre. Vad väntar runt hörnet. Jag tror att vi kommer få se den stora ölrevolutionen i Sverige inom några år. Ölintresset är större nu än någonsin men ett djupare ölintresse är ändå fortfarande begränsat till ett par procent av ölkonsumtionen. Jag tror att vi inom överskådlig tid kommer att få se andelen hantverksmässigt tillverkade öl öka till närmare tvåsiffriga procental. Mycket hänger på oss som vill vara med och brygga en del av denna efterfrågan. Och då kanske trenden blir att finslipa några av sina bästa recept för att skapa en stabil unik smakprofil. Rätt eller fel. Vi får se. Just nu finslipar vi inte bara recepten, vi håller även på att finslipa en ny hemsida. Ute på nätet innan snön har smält. Våren kommer med stora steg, börja med Oppigårds Spring Ale som kommer ut på Systembolaget i mars.


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×