Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

I veckan öppnade Bishops Arms i Falun. En helt ny pub efter ån på Östra Hamngatan 12. Oppigårds öl finns på kran. Det är riktigt kul att vårt öl äntligen finns kontinuerligt på fat i Dalarna. Räkna även med att andra svenska småbryggeriers öl kommer att dyka upp. Är man ölälskare och bor i eller besöker Dalarna så är detta ett riktigt lyft. Därför önskar vi Magnus med personal all lycka med den nya satsningen!


Det vanliga är att alla projekt forceras fram när semester närmar sig på sommaren. Det är samma sak på hösten att allt som måste vara klart innan snön kommer måste göras. Skillnaden är att semestern kan väljas bort mot fortsatt arbete. Med vintern kan man inte förhandla. Skönt på ett sätt. Definitivt på samma gång. Vi har valt att genomföra fler mässaktiviteter än någonsin nu under hösten, slutföra en större utbyggnation och mer öl i tankarna än tidigare. Nu skall våra nya jäs- och lagringstankar tas i drift till veckan. Samtidigt brygger vi mer Winter Ale till jul. Fram åt våren öppnar vi dörrarna för vårt nya besökscenter. Man kanske skulle vilja ha det som jägarna på bilden i vinter om man nu hade varit intresserad av jakt vill säga.


Istället för semester så skaffade vi oss sommarjobb. Dels har vi stor framgång med Summer Ale, sista buteljeringen sker i början av augusti, dels håller vi på med utbyggnationen av bryggeriet. Som man kan se på bilden intill så är takstommen på plats ovanför våra nya jäs-och lagringstankar. Målsättningen är att byggnationerna skall stå klara till årsskiftet.

Fram tills dess kan vi tyvärr inte bedriva visningsverksamhet.

Vidare så pågår planeringen för fullt inför höstens aktiviteter. Vi har t ex redan bryggt årets första Winter Ale samtidigt som vi planerar för någon ny ölsort att presentera på Stockholm Beer & Whiskey festival i september.


Vi lanserar ett sommaröl i år också. Den kommer att finnas ute till försäljning från Juni till Augusti. Det är ett kopparfärgat öl i med mycket amerikansk Cascade humle. Fruktigt och aromatiskt till grillkvällen. Alkoholstyrkan är lagoma 5,2 procent. Säljs även i Finland. Ett annat öl som kan passa bra till varma sommardagar är vårt nya åretrunt öl Oppigårds Single Hop Ale. Lite alkoholsvagare men läskande och passar bra till sommarens lättare maträtter.


Det är något speciellt med betong. Det är definitivt. Det går inte att ändra, lagt kort ligger om man säger så. Dessutom ger det allting ett historiskt perspektiv. Om flera hundra år kan man förmodligen fortfarande se resterna av att det har varit ett bryggeri här (om nu inte farmtida generationer fortsätter). Därför är det alltid en god investering att gjuta sig fast pengarna. Säkarare placering än i madrassen alla fall.

Det ni ser på denna bild är första etappen i gjutningen av vår tillbyggnation. Här skall det stå sammanlagt 10 jäs- och lagringstankar. hitom denna gjutning blir det besökscentra som skall kunna ta emot upp till 45 personer.


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×