Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Hej

Vi är nyss hemkomna från Svenska Ölfrämjandets årliga påskölsprovning i Stockholm. Vi var särskilt inbjudna där vi mottog ölsveriges finaste utmärkelse - Ölfrämjandets GuldPin. TACK!

Hur det gick i själva påskölsprovningen? Jag tror att ölfrämjandet själva vill publicera resultatet.


Det finns trender inom allt! I ölvärlden har vi under några år sett en explosion av ölsorter och smakvariationer. Många bryggerier producerar nya öl flera gånger per år. Trenden har också gått mot mer är bättre. Vad väntar runt hörnet. Jag tror att vi kommer få se den stora ölrevolutionen i Sverige inom några år. Ölintresset är större nu än någonsin men ett djupare ölintresse är ändå fortfarande begränsat till ett par procent av ölkonsumtionen. Jag tror att vi inom överskådlig tid kommer att få se andelen hantverksmässigt tillverkade öl öka till närmare tvåsiffriga procental. Mycket hänger på oss som vill vara med och brygga en del av denna efterfrågan. Och då kanske trenden blir att finslipa några av sina bästa recept för att skapa en stabil unik smakprofil. Rätt eller fel. Vi får se. Just nu finslipar vi inte bara recepten, vi håller även på att finslipa en ny hemsida. Ute på nätet innan snön har smält. Våren kommer med stora steg, börja med Oppigårds Spring Ale som kommer ut på Systembolaget i mars.


Ibland kan man tycka att vi i Sverige fortfarande sitter fast i begrepp som stor stark och krona per promille och så vidare. Men det är lätt att tappa perspektivet på hur det var för några år sedan. Idag är utbudet av öl på Systembolaget och på många ölintresserade restauranger riktigt bra. Följ länken i rubriken och läs bloggaren Barks jämförelse i ämnet. Då börjar man förstå att det hänt en hel del de senaste åren.


Vi är mycket glada att kunna berätta att vi påbörjat ett samarbete med TOMP Spirits om försäljning till restauranger. Det ger oss förstärkt kompetens inom försäljning och logistik till restauranger. Och det ger våra befintliga restaurangkunder och vårt erbjudande till nya kunder förbättrad service. För det är bara att erkänna, vi har inte hängt med försäljningsmässigt i utvecklingen. Utvecklingen rullar på i hög fart i vår verksamhet och då är detta en mycket bra lösning.


Nu inför julen kan vi erbjuda flera dryckesalternativ. Nummer 1 är förstås Winter Ale (11320-01) med rejäl rostad smak och beska. Passar bra till revbenspjäll, rökt lax, korvar och köttbullarna. Sen kan vi tipsa om PORTER. Porter är klockrent till stekar, rostbiff eller varför inte till hummern till nyår. Med en Oppigårds Starkporter (1443-01) kan man också göra traditionell julmumma Se Aftonbladets recept genom att klicka på rubriken. Sist men inte minst vill vi rekommendera Golden Ale (1490-03) till sillen och nubben. En oslagbar kombination tycker vi.


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×