Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Vi kommer att delta på Örebro Ölfestival. Det kommer många svenska småbryggerier. Stor tyngd kommer nog att läggas på årets julöl. För att lätta upp stämningen släpper vi ett nytt öl på festivalen som kanske mer för tankarna till sommar och sol. Det heter Oppigårds single hop ale. Den ensamma humlen heter Styrian goldings. Frisk och blommig smak med återhållsam beska. Välkomna.
PS. Vi har Winter Ale också.


Nu till veckan börjar vår nya porter säljas på Systembolaget. Den heter Oppigårds Starkporter och är på 5,9 % och helt svart med fyllig rostad smak. Den tycker vi passar utmärkt till köttgrytor. Eller varför inte hälla en halv flaska i portergrytan, dricka upp den andra halvan av flaskan medan det puttrar under grytlocket. Artikelnummer 1443-01, pris 28,50 för 50 cl.
Oppigårds Starkporter säljs i Systembolagets 200 största butiker. Klicka på länken i rubriken så kan ni se om den finns i er närmaste butik.


På Stockholm Beer and Whiskey Festival har vi erhållit 12 medaljer för våra olika ölsorter: Guld till Slåtteröl, Late Summer ale, Starkporter, Winter Ale (Bästa svenska flasköl oavsett kategori) och Indian Tribute (Bästa svenska fatöl oavsett kategori). Silver till Late Summer ale både på fat och flaska och Bergsmansöl. Brons till Winter Ale på fat, Smithy Ale, Slåtteröl på fat och Indian Tribute på fat. Det har medfört att Late Summer Ale redan är slutsåld på mässan. Så ni som är sugna gör nog klokt i att hänga på låset i morgon fredag om inte fler sorter skall ta slut.


Nu har en av två helger genomförts av Stockhom Beer and Whiskey Festival i Nacka. Den första helgen avslutades med nomineringar till finalen i öltävlingen. Oppigårds fick rekordmånga 12 nomineringar. Vi ser fram emot att möta er som kommer nästa helg 25-27 / 9. Samtidigt vill vi tacka alla er som redan besökt mässan och vår monter.


Nu för tiden kan man inte vara säker på om det man dricker också är bryggt på det ställe som etikett och marknadsföring ger sken av. Allt eftersom konsumenternas fokus flyttas mer och mer till lokala och smakrika upplevelser anpassar sig de stora industrierna sin marknadsföring att påskina tradition och lokal tillhörighet. Vi som aktivt arbetar med att i liten skala hela tiden utveckla smaker och upplevelser tycker denna falska marknadsföring undergräver branschens trovärdighet. Men eftersom vi har dagarna fyllda med arbete och inte någon egen jurist så avstår vi från att ge exempel


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×